Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Profiterol ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ

                   ΥΛΙΚΑ 

1.κρέμα..            2.σου..        3.σως..   
  350 gr φρέσκο γάλα                      125 gr γάλα                            3 κουβερτούρες
  150 gr κρέμα γάλακτος                 125 gr νερό                            300 gr γάλα
  80 gr ζάχαρη                                   110 gr βούτυρο                     80 gr βούτυρο
  1 αυγό                                              1 κουτ.γλυκού αλάτι 
  3 κρόκοι αυγών                              1 κουτ.γλυκού ζάχαρη  
  40 gr κορν φλάουερ                      140 gr αλεύρι 
  1 βανίλια                                          5 αυγά       

                 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. ΚΡΕΜΑ: Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια.Παράλληλα ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη,το κορν φλάουερ και τα αυγά. Πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα του μπολ,ανακατεύουμε λίγο και έπειτα το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα.Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και μόλις η κρέμα δέσει τη βγάζουμε από το μάτι.Βάζουμε το μείγμα σε ένα σκεύος και το σκεπάζουμε με μεμβράνη(να εφάπτεται στην επιφάνεια της). Όταν  κρυώσει η κρέμα την ανακατεύουμε για να γίνει απαλή.                                            
  2. ΣΟΥ :Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα,το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη.Όταν αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε  συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για λίγο.Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα σκεύος και το σκεπάζουμε για να μην ξεραθεί με μια πετσέτα.Όταν κρυώσει ανακατεύουμε καλύτερα με το μίξερ προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και μαλακή.Σε ένα ρηχό ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα και τοποθετούμε τη ζύμη.Τα σου τα βάζουμε είτε με κορνέ είτε χρησιμοποιώντας δυο κουτάλια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 25-40 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.(εγώ τα έψησα 25 λεπτά)
  3. ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ :Ζεσταίνουμε το γάλα και όταν αρχίζει και φουσκώνει το αδειάζουμε πάνω στην κουβερτούρα που πρώτα την έχουμε κόψει σε κομμάτια.Προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει το μείγμα μας λείο.Την αφήνουμε να κρυώσει έτσι ώστε να πήξει.


  4.  Τέλος γεμίζουμε τα σου με την κρέμα,τα τοποθετούμε σε ένα   μπολ και βάζουμε από πάνω τη σοκολάτα.Και καλή μας όρεξη!!!

 ΤΙPS:
  • Δεν ανοίγουμε το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  • 'Oταν βγάλουμε τα σου από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στεγνώσουν. 
  • Αν βιάζεστε να φάτε και η σοκολάτα είναι ακόμα ρευστή μπορείτε να τη βάλετε λίγο στην κατάψυξη.
  • Εγώ δεν είχα κορνέ γι αυτό τα σου μου βγήκαν λίγο πλακουτσωτά.Καλύτερα να τα κάνετε με κορνέ.
  • Η συγκεκριμένη συνταγή είναι του Παρλιάρου.
  • Μπορείτε εκτός από το να τα βάλετε όλα σε ένα μπολ μπορείτε να κάνετε ξεχωριστά σουδάκια και να τα περιχύσετε με σοκολάτα αλλά και με μέλι.
  • Διακοσμήσετε το profiterol με σαντιγί.
Αααααααααααααα και ο προσωπικός μου δοκιμαστής είπε ότι είναι πεντανόστιμο!!!!!!


 









 
 

2 σχόλια:

  1. peripou posa soudakia vgazei i dosi pou les? kai sunolika olo to gluko gia tin posotita twn ulikwn pou mas dineis posa atoma taizoun na to pw etsi? :D thx !!! :D :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αααχχχχχ ποσα βγαζει εε???αν θυμαμαι καλα γυρω στα 20..μαλλον δηλαδη!τvρα για ποσα ατομα ειναι αναλογα με το ποσο τρωει ο κα8ενας..εγω το εφτιαξα για δυο ατομα αλλα σιγουρα ειναι για παραπανω..μπορει και για εξι!!δεν νομιζω να σε βοηθησα πολυ..χεχε..ελπιζω παντως να το φτιαξεις γιατι ειναι πεντανοστιμο!!! :DDDD

      Διαγραφή